Primăria si consiliul local Craiova
  • Acasa Comunicate
    CRITERII DE PARTICIPARE la Târgul de Paște Craiova 2025 organizat în perioada 11 aprilie – 01 mai 2025

Servicii On-line

Servicii On-line

Consultare publica

Consultare publica

Achiziții publice

Achiziții publice

Alegeri 2025

Alegeri 2025

Telefonul Cetateanului

Telefonul Cetateanului

Acte utile

Acte utile

CRITERII DE PARTICIPARE la Târgul de Paște Craiova 2025 organizat în perioada 11 aprilie – 01 mai 2025

Perioada de desfășurare a Târgului de Paște: 11 aprilie – 1 mai 2025

Perioada de înscriere: până pe data de 10 martie 2025

Locații de desfășurare: Parcul Nicolae Romanescu, zona Foişor – Casa Bibescu

Adresă înscriere: Registratură Primăria Craiova, sediul Palace - str. A.I.Cuza nr.1

Adresa email înscriere[email protected], cu mențiunea Solicitare înscriere la Târgul de Paște Craiova 2025.

TemaTârgului de Paște Craiova 2025 - ,,Carnavalul Primăverii"

Termenul maxim de comunicare către agenții economici validați de către comisia de selecție: 24.03.2025 (se va comunica telefonic și electronic). Secretarul comisiei de selecție va comunica electronic și va contacta telefonic agenții economici acceptați, pentru confirmarea participării la târg.

Perioada de plată a taxelor aferente participării la târg pentru agenții economici validați de către comisia de selecție - 31.04-07.04.2025.

Informații suplimentare: Serviciul Imagine

Telefon:  0251.416.235 - interior 360, 0251.419.152. 

Acte și informații necesare înscrierii și obținerii Acordului pentru ocuparea temporară a domeniului public:

  • Cerere-tip pentru acord domeniul public, în vederea ocupării temporare a domeniului public

Expozantul va menționa în cerere:

  1. tipul de căsuță solicitată, pusă la dispoziție de autoritate (dimensiunea 2,5 x 2 m, 3 x 2 m sau 4 x 2,5 m);
  2. tipul de produse comercializate /activități desfășurate (alimentare / nealimentare / ateliere de creație);

Produsele comercializate vor fi în conformitate cu produsele menționate în regulament, în anunțul denumit ,,Tipuri de Produse comercializate”. 

  1. lista cu tipul și numărul de receptori, puterea instalată a fiecăruia, precum și numărul de ore de funcționare, în vederea calculării consumului de energie electrică pentru agenții economici cu activitate de alimentație publică;
  2. date de contact: număr de telefon, adresă poștală și adresă email.
  3. CopieCI al administratorului societăţii comerciale/ copie CI al producătorului ori membru înscris în certificatul de producător al titularului;
  4. Copiedupă Certificatul de Înregistrare la Registrul Comerțului (pentru persoane juridice) sau Certificatul Înregistrare Fiscală (pentru asociații, fundații) sau Certificat de Producător, în cazul producătorilor, vizat pe anul 2025;   
  5. Copiedupă Certificatul Sanitar-Veterinar emis de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru agenții economici cu alimentație publică, valabil pentru punctul de lucru declarat în certificatul constatator şi pentru produsele alimentare comercializate;
  6. Copiedupă Certificatul Constatator care să conţină codul CAEN al activității ce urmează să fie desfășurată în cadrul evenimentului;
  7. Statutul Asociației / ONG-ului din care să reiasă că scopul și obiectivele acesteia corespund cu activitatea declarată în formularul de înscriere;
  8. Carnet de meșteșugar sau artist plastic/Atestat de producătorpentru persoanele fizice, care doresc să participe cu produse alimentare. La dosarul de înscriere se va depune Atestatul de Producător, care va permite comercializarea doar de alimente primare de tipul fructe, legume, nuci, alune, castane etc., produse în gospodăria proprie. Nu vor fi înscrise persoanele fizice care vor dori să participe cu produse procesate (de ex.: miere) fără a prezenta un Document de Înregistrare emis de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor;
  9. Fotografiirelevante cu căsuța și produsele, de preferat fotografii de la evenimente similare (cu enumerarea evenimentelor la care au mai participat). 

Persoanele care doresc să participe, ca expozant/comerciant în cadrul Târgului de Paște Craiova 2025, pot fi entități juridice, precum: SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociații, Organizații Neguvernamentale, precum și persoane fizice (pentru produsele realizate de meșteri populari sau pentru produsele alimentare primare).

Înscrierea se realizează prin completarea unui formular de înscriere, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru entitățile juridice, în forma transmisă public de către autoritatea publică locală și prin transmiterea tuturor documentelor solicitate de către autoritate.

Înscrierea entităților juridice (SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociații, Organizații Non-guvernamentale) sau persoanelor fizice, după caz, se realizează pentru ocuparea unui singur loc/spațiu de expunere și comercializare, pentru același tip de produs comercializat. 

Menționăm că toate documentele și informațiile de mai sus sunt obligatoriu de transmis către Autoritatea Locală.

Criteriile de selecție vor ține cont de:

  • Originalitatea produselor; 
  • Gradul de inovație și creativitate al produselor comercializate; 
  • Materialele și tehnica folosite în realizarea produselor; 
  • Autenticitatea și apartenența la un anumit domeniu sau zonă geografică; 
  • Analiza activității aplicantului într-un alt eveniment organizat la Craiova (dacă a mai participat);
  • Modul de prezentare al produselor;
  • Statutul aplicantului: producător sau comerciant; 
  • Experiența comerciantului în domeniul alimentar; 
  • Prezentarea unor certificate de conformitate, de calitate sau garanție; 
  • Posibilitatea de a achita cu cardul (POS)
  • Modul de prezentare al produselor – modul de ambalare/împachetare al produsului, modul de oferire al produsului către client: expozantul oferă clientului ambalaje personalizate cu logo-ul evenimentului/orașului (trimis de către autoritatea locală) și/sau produse/ambalaje personalizate cu obiective din Craiova; 

OBLIGAȚII comercianți/expozanți ,,Târg de Paști Craiova 2025”:

Spațiul alocat este pus la dispoziția expozantului în baza unui Acord pentru Ocuparea Temporară a Domeniului Public, eliberat de Serviciul Urmărire Contracte Agenți Economici. În cazul în care vor fi mai mulți solicitanți pentru același tip de produs, autoritateaîși rezervă dreptul de a face selecția comercianților în funcție de criteriile de selecție menționate mai sus.

Expozanții selectați vor avea obligația contractuală de a achita taxa de participare stabilită și aprobată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 564 /2024, privind taxele și impozitele locale pentru anul 2025 pentru comerț stradal, anticipat până pe data de 07 aprilie 2025 - condiție obligatorie. 

Taxa se poate achita la casieria din cadrul Primăriei Craiova, sediul Palace, str. A.I.Cuza nr.1 sau prin transfer bancar în contul RO76TREZ29121070250XXXXX – deschis la Trezoreria Craiova, CUI RO4417214 - PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CRAIOVA.

În taxa de participare sunt incluse următoarele servicii:

  • închiriere căsuță (costuri de montare/demontare/întreținere/racord curent electric)
  • închiriere domeniul public.

Separat, comerciantul va achita consumul de energie electrică în funcție de puterea utilizată și consumul de apă potabilă (opțional).

De asemenea, costurile legate de serviciile de salubritate, de colectarea, transportul și eliminarea apei reziduale și a uleiurilor alimentare uzate, după caz, sunt în sarcina comercianților.

Tariful de participare:

pentru zona de food (producţie):

  • căsuță închiriată dimensiune 4 x 2,5 m- 61 lei x 10 mp x 21 zile = 12.810 lei
  • căsuță închiriată dimensiune 3 x 2 m - 61 lei x 6 mp x  21zile = 7.686 lei
  • căsuță închiriată dimensiune 2,5 x 2 m - 61 lei x 5 mp x 21 zile = 6.405 lei

pentru zona de food (ambalate):

  • căsuță închiriată dimensiune 4 x 2,5 m - 19 lei x 10 mp x 21 zile = 3.990 lei
  • căsuță închiriată dimensiune 3 x 2 m - 19 lei x 6 mp x 21 zile = 2.394 lei
  • căsuță închiriată dimensiune 2,5 x 2 m - 19 lei x 5 mp x 21 zile = 1.995  lei

pentru zona non-food:

  • căsuță închiriată dimensiune 4 x 2,5 m - 19 lei x 10 mp x 21 zile = 3.990 lei
  • căsuță închiriată dimensiune 3 x 2 m - 19 lei x 6 mp x 21 zile = 2394 lei
  • căsuță închiriată dimensiune 2,5 x 2 m - 19 lei x 5 mp x 21 zile = 1.995 lei

Important:

Căsuțele sunt puse la dispoziția comercianților de către autoritatea locală.

  • Expozantul are obligația să termine amenajarea căsuței până pe data de 11 aprilie  2025, ora 09:00.
  • Expozantul va pune în vânzare doar mărfurile, produsele și serviciile care se încadrează în profilul manifestării, conform tematicii evenimentului (Târg de Paște). Nerespectarea acestei obligații dă dreptul Primăriei Municipiului Craiova să rezilieze unilateral Acordul.
  • Este permisă vânzarea en-detail cu respectarea legislației în vigoare în România. Respectarea legislației cade în sarcina expozantului.
  • Prezentarea produselor trebuie să confere un aspect plăcut standului. Expozanții pot utiliza numai spațiile de expunere alocate. Este interzisă montarea de umbrele, stendere și alte elemente similare (ex.pavilioane). Nerespectarea acestei obligații dă dreptul Autorității Locale să rezilieze unilateral Acordul.
  • Expozanții sunt obligați să păstreze curățenia în jurul propriului stand și să pună la dispoziția clienților un coș de gunoi în care aceștia să poată arunca deșeurile rezultate ca urmare a consumării/utilizării produselor cumpărate de la aceștia.
  • Expozanții au obligația de a încheia cu SC Iridex Craiova un contract de prestări servicii pentru deșeuri pentru punctul de lucru ambulant din perioada desfășurării târgului. Expozanții sunt obligați să arunce sacii de gunoi plini în tomberoanele special amenajate puse la dispoziție de Autoritatea Locală.
  • Deșeurile rezultate în urma preparării alimentelor vor fi colectate în recipiente speciale, conform legislației de mediu în vigoare. În spațiile dintre standuri, în spatele sau în fața acestora nu pot fi puse/depozitate elemente, cutii, marfă etc. de niciun fel. Nerespectarea acestei obligații dă dreptul Autorității Locale să rezilieze unilateral Acordul.
  • Expozanții care desfășoară activități comerciale alimentare cu consum energetic ridicat vor comunica o listă cu tipul și numărul de receptori care vor fi montați, puterea instalată a fiecăruia (în kW), precum și numărul de ore de funcționare. Toţi agenții economici vor achita taxa corespunzătoare consumului de energie electrică, pentru punctul de lucru ambulant, pe perioada desfășurării târgului, anticipat până pe data de  07 aprilie 2025, la casieria din cadrul Primăriei Craiova.
  • Este interzisă utilizarea surselor de sunet și/sau lumină care deranjează alți expozanți  sau atmosfera generală a evenimentului.
  • Programul obligatoriu de desfășurare, valabil pe toată durata evenimentului, este următorul: LUNI – JOI: 11:00 - 19:00 (standurile se deschid și se închid deodată), VINERI – DUMINICĂ: 10:00 - 21:00
  • Agenții de vânzare sunt obligați să respecte programul de desfășurare a evenimentului.
  • În perioada de desfășurare a evenimentului, autovehiculele expozanților sau de aprovizionare au acces în perimetrul evenimentului, zilnic, după următorul orar 7:00-08:00/22:00-24:00.Orice nerespectare a acestei obligații are drept consecință sancționarea expozanților de către instituțiile abilitate.
  • Comercianții selectați nu au voie să lipească pe exteriorul căsuțelor afișe, meniuri, programe etc. decât cu acordul expres al Autorității Locale și doar pe fundalul de imagine al evenimentului. De asemenea, Autoritatea Locală va transmite comercianților imaginea evenimentului în format vectorial pentru a o printa și amplasa, în interiorul căsuțelor.

Expozantul este răspunzător de:

  • Utilizarea receptorilor electrici neomologați și de modificarea instalației electrice de personal neautorizat (este interzisă folosirea de instalații neomologate);
  • Amplasarea şi utilizarea aparatelor electrice în apropierea apei.
  • Respectarea normelor legale de prevenire și stingere a incendiilor, a normelor de prevenire a accidentelor și a normelor de protecție a muncii.
  • Respectarea și implementarea măsurilor de siguranță privind situațiile de urgență pe perioada participării la eveniment. Fiecare expozant este obligat să dețină un stingător de mână, tip P6 cu pulbere tip ABC, în termen de valabilitate.
  • Instalarea şi utilizarea aparaturii electrocasnice, respectând indicațiile producătorului din prospectul produsului;
  • Verificarea periodică a cordoanelor de legătură ale aparatelor electrice din interiorul/exteriorul căsuței şi înlocuirea lor, atunci când sunt deteriorate, de personal autorizat;
  • Folosirea instalațiilor electrice, racordarea standurilor la rețeaua electrică se va realiza exclusiv de personalul abilitat din partea organizatorului, care va întocmi un proces verbal de verificare a instalației. Toate elementele instalației trebuie să fie în stare bună, izolate și dimensionate corespunzător. Orice nerespectare a acestei obligații are ca și consecință sancționarea agentului de către instituțiile abilitate.  
  • Supravegherea agentului economic și constatarea abaterilor se face de către personalul desemnat de Autoritatea Locală.
  • Fiecare căsuță solicitată trebuie să aibă un specific clar și bine definit, un produs principal sau o singură categorie de produse. Este interzis ca produsele de categorii diferite să fie vândute în aceeași căsuță, de exemplu: produse alimentare și produse nealimentare etc. Nu sunt admise comercializarea produselor care apar ca fiind dăunătoare și periculoase (produse toxice, fumigene, radioactive, explozive, arme, muniții, instalații cu foc deschis, etc.). Agenții comerciali sunt exclusiv răspunzători de respectarea întocmai a legislației și a reglementărilor în vigoare în România și în plan internațional.
  • Agentul economic nu poate subcontracta sau cesiona dreptul de participare nici unei alte persoane fizice sau juridice.În stand este obligatoriu să existe doar case de marcat  fiscalizate pe numele expozantului menționat în formularul de înscriere și în acord. Nerespectarea acestei obligații are ca și consecință sancționarea agentului de către instituțiile abilitate.
  • Agentul economic este răspunzător pentru prejudiciile cauzate Autorității Locale, domeniului public, vizitatorilor și/sau celorlalți comercianți prin fapta proprie ori a bunurilor pe care le are în pază juridică, conform Codului Civil. Nerespectarea acestei obligații are ca și consecință sancționarea expozantului de către instituțiile abilitate. Autoritatea Locală nu este răspunzătoare de paza și integritatea bunurilor și materialelor participanților. Agenții economici sunt răspunzători de paza, securitatea și integritatea bunurilor personale.
  • Agentul economic cu activitate de alimentație publică are obligația să obțină de la toate instituţiile specializate şi de profil, autorizaţiile şi licenţele necesare bunei desfăşurări a serviciilor pe care le oferă şi să achite contravaloarea acestora, conform legislaţiei în vigoare.

Târgul de Paște Craiova este locul potrivit pentru toți cei care se află în căutarea unor cadouri sau a unor produse tradiționale românești.

Vizitatorii vor fi întâmpinați zilnic, între 11:00 – 19:00 de luni-joi și între 10:00 - 21:00 de vineri-duminică, cu o varietate de produse.

Tipuri de produse comercializate - Categorii:

  • produse tradiționale – produse din miel, ied, drob etc. și din bucătăria internațională din carne, delicatese culinare, specialități pascale – ouă vopsite etc., artă culinară locală   
  • produse tradiționale din lapte, gen brânză, brânză de burduf, cașcaval etc.
  • deserturi calde: gogoși, clătite, produse de panificație etc.
  • dulciuri de casă gen cozonac, fursecuri, prăjituri, pască, plăcinte, turtă dulce, kurtos, bomboane de marțipan, ciocolată de casă, dulcețuri și siropuri etc.
  • produse din ciocolată, produse de patiserie etc.
  • castane coapte sau prăjite
  • băuturi tradiționale ambalate: vinuri, țuică, palincă etc.
  • căni/farfurii pictate manual, coronițe, obiecte specifice Paștelui, sculptate manual
  • băuturi ambalate: vinuri, sucuri, băuturi răcoritoare, ciocolată caldă, cafea etc.
  • jucării specifice Sărbătorilor Pascale
  • decorațiuni florale, coșuri florale realizate în spiritul Paștelui, suporturi flori de casă/de grădină
  • bijuterii hand-made  și alte accesorii, obiecte decorative de Paști
  • produse tradiționale artizanat (ii, costume tradiționale pentru copii și adulți etc.)
  • obiecte de sticlărie
  • obiecte decorative din ceramică, artizanat, unicat, pictate și lucrate manual (linguri, vase de ceramică, farfuriuțe, ulcioare, cănuțe etc.) specifice zonei și sărbătorilor pascale
  • produse apicole, produse din lavandă
  • produse/obiecte/decorațiuni hand-made realizate de meșteri populari sau artizani contemporani, inclusiv cu motive specifice Sărbătorilor Pascale
  • suveniruri cu municipiul Craiova

La categoria handmade, facem precizarea că solicitanţii pot opta pentru toată perioada târgului sau pentru fracţiuni de perioadă. După selecția comercianților înscriși, se vor transmite comercianților selectați de către Comisia de Selecție, locaţia din zona târgului şi perioada pentru care au fost acceptaţi.

Târgul de Paște va cuprinde și o zonă dedicată copiilor, unde se vor desfășura activități recreative și de divertisment, ateliere de face-painting, ateliere de povești muzicale interactive, ateliere de împletit codițe, ateliere de meșteșuguri de Paști.

Mențiune: Spațiul necesar desfășurării atelierelor este pus la dispoziția expozanților de către autoritatea locală, în mod gratuit.       

IMPORTANT:

Autoritatea locală, prin reprezentanții desemnați (din cadrul Serviciului Imagine și ai Comisiei de Selecție a evenimentului), își rezervă dreptul de a face selecția comercianților înscriși, conform criteriilor menționate în regulament şi în funcţie de solicitările depuse, de a stabili locația (zona) și numărul agenților economici, în funcție de specificul fiecăruia.

De asemenea, organizatorul își rezervă dreptul de a completa tipurile de produse / activități / servicii care se pot desfășura în cadrul târgului, altele decât cele stabilite prin prezentul document - Criterii de Participare la Târgul de Paște Craiova 2025. 

Agenții economici acceptați vor fi contactați telefonic și electronic, până pe data de 24 martie 2025, pentru confirmarea participării la târg.


13/02/2025

Servicii On-line

Servicii On-line

Consultare publica

Consultare publica

Achiziții publice

Achiziții publice

Alegeri 2025

Alegeri 2025

Telefonul Cetateanului

Telefonul Cetateanului

Acte utile

Acte utile

Utilizăm module cookie

În acest mod putem face ca paginile noastre web să fie mai ușor de utilizat, le putem îmbunătăți continuu și putem afișa oferte și anunțuri care vă sunt potrivite. Continuarea utilizării paginii web reprezintă acordul dvs. pentru folosirea modulelor cookie, cu excepția cookie-urilor pentru produsele de marketing Google.