Acte utile
Consultare publică
Contact
Craiova CityApp
Politica Urbană a României
Informaţii publice »
Restricţii / intervenții
Parcurile Craiovei se închid temporar pentru dezinsecție terestră în data de 1 aprilie 2021
Publicat: 29 martie 2021, 23:12, Actualizat: 29 martie 2021, 23:16

SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în data de 01.04.2021, o operațiune de combatere a insectelor dăunătoare aflate la stadiul de larvă prin pulverizare terestră în parcurile din municipiul Craiova. Larvicidarea va avea loc în timpul zilei, în intervalul orar 9.00-16.00, având în vedere că este necesar ca temperaturile exterioare să fie de cel puțin 10 grade Celsius pentru ca substanțele folosite să fie eficiente.

În timpul efectuării tratamentelor, Grădina Botanică, Parcul Nicolae Romanescu și Parcul Hanul Doctorului vor fi închise, solicitându-se în acest sens sprijinul Poliției Locale a Municipiului Craiova care va restricționa accesul publicului.

Scopul intervențiilor este acela de a efectua larvicidarea având în vedere că, pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, în zonele în care sunt luciuri de apă s-a constatat deja prezența țânțarilor.

Substanța folosită în cadrul intervenției este VectoBac WG, aflată în grupa a treia de toxicitate și avizată de Ministerul Sănătății.