Acte utile
Consultare publică
Contact
Alegeri prezidentiale 2019
Bugetare participativa
Informaţii publice »
Comunicate
Plan de Acțiune Orașe Verzi pentru municipiul Craiova
Publicat: 23 septembrie 2019, 15:35, Actualizat: 2 octombrie 2019, 00:45
Joi, 3 octombrie 2019, ora: 09:00, va avea loc la Primăria Municipiului Craiova, Sala de şedinţe a Consiliului Local Municipal Craiova din Strada Alexandru Ioan Cuza nr. 7 - parter, conferința de lansare a Planului de Acțiune Orașe Verzi pentru municipiul Craiova - Green City Action Plan – „GCAP”.
 
Evenimentul organizat în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare reprezintă o dezbatere despre viitorul comunității, pornind de la cifrele existente, dar și de la oportunități pentru a soluționa o serie de probleme legate de starea mediului, inclusiv probleme legate de apă, aer și sol.
 
Planul de Acțiune Orașe Verzi „GCAP” face parte din cadrul proiectului Orașe Verzi implementat de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare și acoperă o gamă largă de provocări urbane legate de mediu. Este conceput pentru a ghida orașele prin intermediul a 4 faze principale - de la stabilirea unui Nivel de referință Orașe Verzi, dezvoltarea unui Plan de acțiune Orașe Verzi până la implementarea și raportarea progreselor și a rezultatelor. Metodologia ce stă la baza acestui plan de acțiune a fost elaborată de către BERD împreună cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică ("OCDE") și cu Consiliul Internațional pentru Inițiative Locale în Sectorul de Mediu ("ICLEI").
 
În cadrul conferinței vor fi oferite informatii despre scopul GCAP, va fi explicată metodologia care va sta la baza elaborării GCAP și totodată vor fi prezentate rezultatele pe care dorim să le obținem.